Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

srenfrderu

Udruženje "Sport za sve" iz Banja Luke u saradnji sa Departmanom sigurnosnih studija Univerziteta modernih znanosti - CKM Mostar i Evropskim Defendologija centrom iz Banja Luke organizuje Prvu međunarodnu konferenciju "MASTA 2017" Mostar, koja će se održati 10.06.2017. godine u Mostaru. U cilju razmjene naučnih iskustava, rezultata istraživanja i stručne prakse, pozivamo autore da prijave svoje radove iz oblasti:

  • sigurnosti,
  • menadžmenta i ekonomije,
  • zdravstva i
  • drugih oblasti.

Cilj konferencije je da se prezentuju dosadašnja iskustva stručnjaka i naučnih radnika, efikasna rješenja, pogledi i pristupi u vezi sa savremenim prijetnjama i izazovima kao i rezultati istraživanja čija praktična upotreba može unaprijediti prevenciju, ali i resocijalizaciju raznih oblika društveno neprihvatljivog ponašanja. Program konferencije je multidisciplinaran. Pozivaju se autori iz raznih znanstvenih oblasti da daju svoj doprinos osvjetljavanju novog koncepta društva, kao i svoje viđenje i znanstvene poglede. 

Sažetak i Apstrakt slati na zvaničnu adresu Konferencije: nina.s(@)ckm.ba. Radovi koji budu pozitivno ocjenjeni od strane Recenzentskog tima biće objavljeni u časopisu-zborniku radova Open Journal of Management. Za dodatne informacije konsultujte nas putem maila nina.s(@)ckm.ba ili putem telefona na broj 0038765/453-303. Kontakt osoba je g-din Denis Pračić, mag., predsjednik organizacionog odbora.

U iščekivanju Vašeg odziva radujemo se skorijem susretu.

Sve ostale detalje o temama i drugim korisnim informacijama za autore možete pročitati u Pozivnom pismu.