Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

srenfrderu

Danas je u Banja Luci u prostorijama Evropskog defendologija centra potpisan Sporazum o naučnoj saradnji između Ministarstva odbrane Srbije - Instituta za strategijska istraživanja Beograd i naučno-istraživačke organizacije Evropski defendologija centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka  istraživanja iz Banja Luke.

Sporazum su potpisali direktorka Instituta za strategijska istraživanja Ministarstva odbrane Srbije prof. dr Jovanka Šaranović i predsjednik Evropskog defendologija centra prof. dr Duško Vejnović.

Strane su saglasne da će zajednički ostvarivati slijedeće vidove saradnje kao što su: učešće u naučnoistraživačkim projektima iz domena osnovnih i primijenjenih istraživanja; organizovanje i učešće na međunarodnim naučnim i stručnim skupovima, konferencijama, okruglim stolovima, predavanjima, promocijama i slično; podsticanje drugih vidova međunarodne naučne saradnje; objavlјivanje zajedničkih naučnih publikacija (monografije, časopisi, zbornici radova i dr.); razmjena znanja i iskustva iz domena naučnoistraživačke djelatnosti; razmjena i korišćenje bibliotečkog materijala; podsticanje i unapređenje različitih vidova saradnje sa drugim naučnim ustanovama koji mogu doprinijeti ostvarivanju cilјeva iz ovog Sporazuma

S poštovanjem. 

                                                                Predsjednik Evropskog defendologija centra

                                                                Prof. dr Duško Vejnović