Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

 

Partneri

srenfrderu

Breadcrumbs

Bosna i Hercegovina država ljepote, multikulturalnosti, bogastva prirode. Država čiji okviri su satkani od unutrašnjih političara čije temeljne rečenice u dnevno političkoj štampi obilježene su: ratom, sankcijama, respiratorima, krivičnim postupcima, nacionalnim politikama, secesijom, naoružavanjem, teritorijom. Nigdje u takvoj retorici ne vidjeh unazad nekoliko godina firme koje su podržali, sela čije žitelje su zadržali, gradove koji vrve od mladosti, studente koji dolaze iz raznih krajeva, ne vidjeh ni prenatrpane vrtiće, ne vidjeh niti saznah za neki državni fond koji podržava bolesne kojima je pomoć neophodna.

Zadnjih nekoliko decenija umjesto jedne istine koja bi se temeljila na činjenicama bilo da se radi o stvarnim, pravnim, znanstvenim ili nekim drugim o ratu, stradanjima na svim stranama, o žrtvama, o zločinima, isti oni nametnuše nam tri istine, njihovu, našu i od onih tamo. Negiramo mi njihove, oni naše i od onih trećih, i tako tri decenije pronađosmo jedinstvenu matricu opstanka.

 

Za čitav tekst, kliknite ovdje.