Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

 

Partneri

srenfrderu

Breadcrumbs

Globalna arhitektonika geopolitičke izgradnje novog svjetskog poretka odvija se na različite načine - ekonomskog, političkog, kulturnog, medijskog i vojnog karaktera. Posebnu ulogu u njegovoj realizaciji imaju mediji i vojne intervencije. Medijima se koncept novog svjetskog poretka priprema i opravdava, a ratovima i vojnim intervencijama nameće. Stvaranjem nadnacionalnih struktura moći dovodе se u pitanje nacionalne države i njihove suverenosti.Kako bi se opravdala određena ekspanzionistička politika, imperijalno se mora nametnuti i određena medijska propaganda javnosti.

Ljubav je važna emocija koju čine radost, poštovanje, sreća, optimizam, psihička i fizička snaga i samopouzdanje. Ljubav je naš život. Ljubav je jedina riječ, odnosno stanje, koja nema naučno objašnjenje, ali ima mnogo različitih pjesničkih i umjetničkih viđenja ljubavi. Ljubavna veza je nešto što je važnije od ljubavi. Ljubav je neophodna, ali nije dovoljna za vezu i uspješan brak.