Evropski Defendologija Centar za naučna, politička, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja.

 

Partneri

srenfrderu

Breadcrumbs

Regionalni specijalizovani portal Balkanska bezbjednosna mreza iz Beograda u saradnji sa Evropskim defendologija centrom za naucna, politicka, ekonomska, socijalna, bezbjednosna, socioloska i kriminoloska istrazivanja iz  Banja Luke, i Centrom za sigurnosne studije BiH iz  Sarajeva u okviru Projekta “Sigurnost Balkana”, P O Z I V A VAS da prisustvujete okruglom stolu na temu Vojska i odbrana zemalja regiona danas, koji ce se odrzati 12.10. ( ponedjeljak), 2020. u Sarajevu, hotel Holiday, Zmaj od Bosne 4, sa pocetkom u 11,00 sati.

 

Pozivnice možete vidjeti ovdje i ovdje.

 

Link za ulazak na debatu:

Please click the link below to join the webinar:
https://us02web.zoom.us/j/88532473124?pwd=VmE1ai9hSHFKVFNYOUlYOVhiM1RBQT09
Passcode: 196994

Svjesni smo svoje naučne i strukovne obaveze da kao univerzitetski nastavnici i saradnici želimo i imamo zadatak da širimo znanje i naučnu kulturu među mladim generacijama, da svojim radom skupa sa našim studentima služimo društvu kao cjelini. Posebno ističemo da u naše vrijeme kulturna, socijalna i ekonomska budućnost društva zahtjeva mnogo veće investicije u visoko obrazovanje, koje nalaže evropski bolonjski proces visokog obrazovanja. Neophodno je da uvjerimo sve relevantne subjekte u Republici Srpskoj i BiH o doprinosu kojeg visoko obrazovanje i visokoškolske institucije mogu dati zakonskom i društvenom razvoju naše zemlje.